Rechinul balena

A avut loc o discutie foarte amuzanta la un moment dat despre rechinul balena. Ni s-a parut foarte interesant numele. E un fel de doua feluri. Ceva foarte dur care devine si mai dur dupa ce rostesti si al doilea cuvant.

Dar sa spunem cate ceva despre acest monstru al apelor. In fine, monstru spus doar din punct de vedere a dimensiunilor la care ajunge acest peste. Manca, aproape, doar ce-i pica-n gura si cu toate astea ajunge la 12 metri lungine si cand se pune seara, inainte de culcare, pe cantar, observa ca se mentine si are in jur de 20 de tone. Probabil din cauza masei impresionante se misca destul de lent – 5 km/h. Vorba aia… senzatie majora, prin apa cu 5 la ora. Tot legat de cifre, am citit ca daca il apuca cascatul, gura lui ajunge pe la un metru jumate. Are in dotare 350!!! de randuri de dinti cu care nu face nimic – e aproape vegetarian…. ;).

Prima data cica ar fi fost vazut la vreo 30 de ani dupa 1800, dar se estimeaza ca specia se plimba prin apele pamantului de 60 de milioane de ani (WTF!!!!).

Interesanta matahala asta de peste.

Zambeste!

This entry was posted in la gramada and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Rechinul balena

  1. ilici says:

    dute’n pula mea cu pestele tau:)…hai pusi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *