Catedrala mantuirii CUI?

O fi fumat acest subiect, dar m-am gandit sa trag si eu un fum…

Domnu’ doctor Oprescu si Primaria Bucuresti au decis sa aloce 2,5 milioane euro (DIN BANII NOSTRI) pentru constructia catedralei care o sa ne mantuiasca (adica ce o sa ni se intample???). De parca nu ar fi de ajuns, s-au gandit sa mai dea 4 milioane de euro BOR-ului (biserica ortodoxa romana). Probabil ca popii au nevoie de resurse de marketing sa promoveze acest monstru de obiectiv turistic.

Daca tot se spune ca e pentru mantuirea neamului, mi se pare normal ca “neamu” sa fie intrebat daca e de acord sau nu cu acest proiect. Lucru care nu s-a intamplat. EU NU VREAU SA DAU BANI PENTRU ACEASTA PROSTIE. Pentru ca asta cred, ca este o PROSTIE. Sunt mii de biserici care nu se populeaza decat de Craciun si de Paste, si tu te gandesti sa construiesti una si mai mare. Ce o sa se intample dupa ce o sa fie gata catedrala? Oamenii nu o sa se mai imbolnaveasca si nu o sa mai avem nevoie de spitale?
Copii o sa se nasca invatati si scolile pot disparea? Enoriasii nu o sa mai imbatraneasca si azilele de batrani nu isi vor mai avea rostul? Brusc, nu o sa mai existe dobitoci care isi abandoneaza copii si nu o sa mai fie nevoie de orfelinate?

Sa fim seriosi! Nu exista argumente care sa tina in picioare aceasta decizie de constructie. Fiecare il poate gasi pe Dumnezeu oricand si oriunde, daca asta doreste. Nu trebuie sa ridici un mostru de aur pentru a te apropia de zeul in care crezi.

Hai ca iar m-am enervat….

Prea-Zambeste!

This entry was posted in la gramada and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Catedrala mantuirii CUI?

  1. Leo says:

    …dumnezeu a zis: “sa fie acoperisuri de aur, daca vreti sa am grija de voi…..” ce rahat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *