19 aprilie 2014 – Zombi

Avem o pisica salvata de pe strada. Zombi sau Baba. Baba se intelege de ce. Are o varsta inaintata, dar nu stim care e aia pentru ca nici doctorii nu au putut sa ne spuna. Poate lipsa dintilor sa fie o explicatie. Are un singur dinte si vreo juma de masea. Asa cu un dinte cum este ea, cand se enerveaza stie sa apuce cum trebuie.

IMG_0081Zombi, pentru ca e oleaca chioara, chioamba, partial oarba sau cum vreti sa ii spuneti. Pleoapele alea specific pisicesti nu i se mai dau inapoi. Asta la ambii ochi. Iar la dreptul are o pata alba exact in mijlocul ochilui. Ceva, ceva tot dibuie ea, dar are momente cand se invarte in jurul jucariei cautand-o disperata. Tuseste foarte mult pentru ca are probleme cu plamanul. Ieri am fost cu ea la doctor, la radiologie si am mai aflat cate ceva. Saraca e si cardiaca. Are inima deplasata spre plamani. In fine, e o abrambureala la ea inauntru.

Trecand cu vederea peste aspectul fizic si peste problemele medicale, e o pisica foarte cuminte, cu apetit de mancare si de joaca. Avem vreo 40-50 de bile d-alea frumos colorate de cauciuc si vreo 10 de tenis de masa. Pierde cate 5 pe zi. Prin toata casa. Azi am dat cu aspiratorul si am regasit vreo 10. Plus capace de sticle, ghemotoace de staniol, masline (ii plac la nebunie si mai cunosc pisici cu fetisul asta). Are asa o energie cand se joaca cu ele, dar oboseste repede din cauza problemelor mai sus mentionate. Cand trebuie sa doarma, ii place sa o faca, NEAPARAT, pe om. Daca nu cu tot corpul, cel putin o labuta trebuie sa atinga pe unul din oamenii din jurul ei.

Traind pe strada atatia ani, are momente cand ii este teama de anumite gesturi, dar ii explicam ca nu ii vrem raul si intelege ;). Speram sa ii oferim un sfarsit de viata cat mai calm si simta ca e iubita si bine primita.

Zambeste!

This entry was posted in la gramada and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *