15 aprilie 2014 – Turnulet de clatite

Cosmina a fugit de-a lungul timpului de gatitul clatitelor. Nu avea incredere ca ies si si-a zis ca mai bine nu incearca. Asta pana acum vreo 2-3 luni cand si-a luat inima-n dinti si a executat vreo 25 de clatite. De atunci a inceput frenezia. Cum prinde oleaca de timp liber (ceva mai mult) face un turnulet de clatite. Si bune domne….

DSC04585-copy-2Tot timpul am intrebat-o de ce nu face clatite si imi zicea ca nu  stie sau, mai bine spus, nu crede ca stie. Face toate combinatiile de mancaruri, de nu a mancat a mea gura niciodata. Ciorbe si supe care nu exista in mod normal. De feluri 2 ce sa mai vorbesc. E geniala in bucatarie. Se adapteaza imediat la ce are disponibil ca ingrediente. E capabila sa faca de mancare din orice are la indemana. Nu face nazuri ca nu are nu stiu ce anume sos sau vreo leguma speciala. Cred cu tarie, ca e in stare sa ajunga in fata oricarui frigider, sa deschida usa si sa se uite si, in maxim 5 minute, stabileste ce mancare sau mancaruri poate face. Parerea mea este ca ea nu se lasa influentata de barierele comune din gastronomie. Da, nu respecta regulile general valabile in ale gatitului si cred ca asta este si atuul ei. 

Nu va pot spune ce anume face, ca sunt foarte multe. Bineinteles ca avem cat de cat un meniu stabilit inainte pe o perioada de o saptamana, doua, dar nu e obligatoriu. Sunt zile cand nu are nici o idee, dar dupa ce a intrat in casa, parca intra diavolu’ de bucatarie in ea ;). Daca as face o medie, cred ca cel putin o data pe sapatamana mananc ceva ce nu am mai mancat niciodata. In fine mancarurile ei nu seamana intre ele. Vorbesc de cele de care ai putea spune in prima faza ca sunt la fel. De cand suntem impreuna, a facut, cel putin, 25-30 de pizza. Toate diferite. Le astept cu mare interes pe urmatoarele 😉

O sa dezvolt la un moment dat acest flagel pozitiv numit “Cosmina in bucatarie”.

Zambeste!

This entry was posted in la gramada and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *